Op zoek naar het DNA van Varietas? 

Binnen Varietas werken echte hartwerkers. Wij stropen de mouwen op, maar werken ook altijd vanuit ons hart. Binnen Varietas zien wij diversiteit als de bron voor bloei. Belangrijke merkwaarden voor ons zijn: ambitieus en met lef ontwikkelen, het zoeken van verbindingen, de passie om van betekenis te zijn en elkaar en de wereld een stukje beter te maken en waar nodig en wenselijk te zoeken naar eenheid in verscheidenheid en inspiratie door variatie. 

Nieuwsgierig? Lees hier onze verhalen:

 

Pilot fietscontrole STO Almelo e.o.: leerlingen leren zelf hun band plakken op het Alma College

03 juni 2024

Almelo, 23 mei 2024 – vandaag kwamen leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Almelose Montessorischool naar het Alma College voor een fietscontrole. Dit werd aangeboden door docenten Mobiliteit en Transport, onder leiding van Maarten Monninkhof. Tijdens deze praktische sessie gingen leerlingen aan de slag met het controleren van hun eigen fiets, aan de hand van een checklist. Als er iets gerepareerd moest worden, mochten de leerlingen dat eerst zelf proberen. Ook werden er zelfstandig banden geplakt.

Een enthousiaste leerling riep: “Nu hoef ik mijn ouders niet meer te vragen om mijn band te plakken!”.

 De praktische vaardigheden die leerlingen aanleren tijdens deze fietscontrole komen goed van pas, vooral met het schoolkamp in het vooruitzicht. Aan het einde van de sessie kregen alle leerlingen een handig bandplaksetje mee naar huis.

De fietscontrole is een pilot van en nieuwe activiteit binnen het programma van Sterk Techniekonderwijs (STO) Almelo e.o. Emiel Dikkers, een van de kartrekkers binnen STO en docent op het Alma College, is druk bezig met het primair onderwijs kennis laten maken met de mogelijkheden van techniek. Emiel: “Met dit soort activiteiten hopen we basisschoolleerlingen en -docenten te laten zien dat het leren van technische vaardigheden heel leuk en nuttig kan zijn. Wie weet inspireren we nog leerlingen voor het volgen van technisch onderwijs.”

www.baanbrekendleren.nl 

Media
  • baanbrekend leren