Op zoek naar het DNA van Varietas? 

Binnen Varietas werken echte hartwerkers. Wij stropen de mouwen op, maar werken ook altijd vanuit ons hart. Binnen Varietas zien wij diversiteit als de bron voor bloei. Belangrijke merkwaarden voor ons zijn: ambitieus en met lef ontwikkelen, het zoeken van verbindingen, de passie om van betekenis te zijn en elkaar en de wereld een stukje beter te maken en waar nodig en wenselijk te zoeken naar eenheid in verscheidenheid en inspiratie door variatie. 

Nieuwsgierig? Lees hier onze verhalen:

 

Jaarlijkse Varietas IB-dag

16 april 2024

In de stromende regen arriveerden alle intern begeleiders vanmorgen bij Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn voor de jaarlijkse Varietas IB-dag. Gelukkig liet de zon zich uiteindelijk nog even zien toen we voor een korte break naar buiten gingen.

Met ‘traumasensitief werken in het onderwijs’ is vandaag een belangrijk thema aangestipt. Sommige scholen zijn al goed bekend met dit onderwerp en anderen zijn geïnspireerd om zich er verder in te verdiepen. Dit thema raakt aan het koersplan van Varietas, waarin als ambitie is opgenomen dat ‘alle leerlingen zich bij ons fysiek, sociaal en psychisch veilig voelen om zichzelf te zijn en om met andere leerlingen te spelen en te werken’. Medewerkers die traumasensitief werken met onze leerlingen dragen op die manier bij aan het behalen van deze ambitie. 

Het tweede onderwerp van de IB-dag was een actueel thema: ‘de veranderende rol van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator’. Na een informerende en inspirerende sessie door Hogeschool KPZ zijn de intern begeleiders in diverse werkvormen gaan brainstormen over de vraag wat deze ontwikkeling voor ons binnen Varietas betekent. De middag werd afgesloten met een kampvuur gesprek, waarbij Berthold van Leeuwen als bestuurder input heeft opgehaald op de vraag “Als het gaat om de toekomst van de intern begeleider binnen Varietas… wat wil je het bestuur dan zeker meegeven?” Dit onderwerp gaan we de komende tijd verder uitrollen met schoolleiders, intern begeleiders en het ontwikkelteam IB. 

We kijken terug op een geslaagde dag op deze prachtige locatie met een mooie club mensen, die een hele belangrijke rol vervullen in onze scholen. 

Media
  • 2024-04-16 IB-dag