Werken bij Varietas

Varietas is een organisatie met veel verschillende scholen en daardoor ook veel mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien naar de plek die het best bij jou past. We willen jouw talenten graag optimaal benutten!

 

 

Eigen invalpool

Varietas heeft een grote eigen invalpool met medewerkers die bij Varietas in dienst zijn. Elke invaller heeft een vaste stamschool waar zij als extra kracht aanwezig zijn wanneer zij niet hoeven in te vallen. Zij kunnen daarnaast via de invalpool kennis maken met de verschillende Varietas scholen en stromen meestal via de interne vacatures door naar een vaste school waar zij zich thuisvoelen. We hebben ook collega's die liever in de pool willen blijven. De meeste collega's zijn onze organisatie binnengekomen via onze invalpool. We hebben vrijwel altijd wel plek voor nieuwe mensen in onze invalpool. Daarnaast hebben we ook regelmatig vacatures op onze scholen. Kijk snel op de vacature pagina:

 

Starters goed begeleid

Starters worden bij Varietas goed begeleid. Binnen stichting Varietas krijgt iedere startende leerkracht, naast de begeleiding op de school waar ze werken, ook een Varietas begeleider toegewezen. Het doel van deze begeleiding is dat nieuwe leerkrachten zich zo snel mogelijk thuis voelen binnen de scholen van onze stichting en in staat zijn door een goede begeleiding te komen tot professionele groei. Het accent bij deze begeleiding is gericht op het bevorderen van een positieve werkbeleving en het behouden en verbreden van de onderzoekende houding. Dit zorgt voor betere resultaten van leerlingen en beter onderwijs. Binnen de stichting zijn vier speciale begeleiders startende leerkrachten (BSL’ers) werkzaam die de startende collega’s begeleiding op maat aanbieden. Per jaar wordt een aantal keer een "starterscafé" georganiseerd waarin starters elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

 

Veel doorgroei-mogelijkheden

Doordat Varietas zo'n grote organisatie is, kunnen wij extra mogelijkheden bieden!

 

Experts

Onze medewerkers ontwikkelen zich binnen hun functie door zich te specialiseren. Varietas heeft veel verschillende expert-medewerkers die zich speciaal verdiept hebben in bijvoorbeeld ICT in het onderwijs, dyslexie, hoogbegaafdheid, gedrag, rekenspecialist, taalspecialist, en nog veel en veel meer! Daarnaast kent Varietas natuurlijk ook experts die buiten hun lesgevende taken nog andere gespecialiseerde taken hebben, bijvoorbeeld ICT-er, Intern Begeleider of andere taken.

 

Ontwikkelteams

Om al die kennis in onze organisatie met elkaar te delen en verder te ontwikkelen, kent Varietas verschillende "Ontwikkelteams" waarin medewerkers van verschillende scholen zich bezig houden met een bepaald onderwerp.

 

Management-traject

Ook kent Varietas een eigen doorgroei-traject voor schoolleiders: Leraren die door willen groeien naar een directiefunctie, kunnen in aanmerking komen voor een ontwikkeltraject waarbij zij eerst een opleiding volgen tot schoolleider en vervolgens begeleid door een ervaren mentor-directeur, zelfstandig aan de slag kunnen als locatieleider op een van de vestigingen van Varietas. Zo worden aankomend schoolleiders niet gelijk in het diepe gegooid en kunnen zij zorgvuldig het vak leren.

 

Varietas kinderopvang

Behalve Varietas onderwijs is er ook een Varietas-kinderopvang. Dat maakt het makkelijker om doepele doorlopende leerlijnen te bieden aan kinderen van 2 tot 12 jaar. Ook bij Varietas- kinderopvang, is het goed werken. Kijk snel op de vacaturepagina:

Ieder kind de best mogelijke basis bieden voor de toekomst

“Varietas” betekent “verscheidenheid”

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren