Nieuws

Starters bij Varietas goed begeleid

Binnen stichting Varietas krijgt iedere startende leerkracht, naast de begeleiding op de school waar ze werken, ook een Varietas begeleider toegewezen. Het doel van deze begeleiding is dat nieuwe leerkrachten zich zo snel mogelijk thuis voelen binnen de scholen van onze stichting en in staat zijn door effectieve begeleiding te komen tot professionele groei. Dit zorgt voor betere resultaten van leerlingen en beter onderwijs. Ook kan deze begeleiding helpen voorkomen dat leraren onnodig het onderwijs verlaten. Binnen de stichting zijn vier speciale begeleiders startende leerkrachten (BSL’ers) werkzaam die de startende collega’s begeleiding op maat aanbieden. Het accent bij deze begeleiding is gericht op het bevorderen van een positieve werkbeleving en het behouden en verbreden van de onderzoekende houding. 

 

Naast de begeleiding organiseren we ook startersbijeenkomsten, waar startende leerkrachten in een veilige setting elkaar kunnen ontmoeten. Bij deze bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld, expertise uitgewisseld en er is ruimte voor intervisie.

 

onderwijs

2 aprilLees verder
Varietas is 1 jaar!

1 jaar banner

Nee het is geen grap! Op 1 april werd Varietas 1 jaar en dat hebben we gevierd. Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam presenteerde enthousiast en vol passie zijn visie op coaching, innovatie, leiderschap, samenwerken en grenzen verleggen. Marc staat bekend om zijn pakkende uitspraken als ‘’winnaars hebben een plan’’,  ‘’van goed naar goud’’ en ‘’van feedback naar feedforward’’. Laat je inspireren tijdens deze interactieve presentatie waarbij onderwijs en sport samenkomen.

Collega’s en andere betrokkenen waren van harte uitgenodigd. En omdat het een feestje was, was er natuurlijk ook taart! 

Taart 1 jaar

2 aprilLees verder
Schoolkeuze? Maak een afspraak!

Op zoek naar een leuke school? Een school die gedragen wordt door Stichting Varietas kan meer bieden! Open dagen zijn natuurlijk niet mogelijk, maar als u contact opneemt met een school, kunt u individueel afspraken maken. Tot gauw!

 

Ik ga naar Varietas kort

Ik ga naar Varietas

 

 

29 januariLees verder
Nieuwe school Varietas in Nijverdal Zuid

Twee varietas scholen ’t Heem en De Peppel fuseren met ingang van het nieuwe schooljaar. De nieuwe school komt in multifunctioneel centrum De Twijn aan de P.C. Stamstraat, waar nu al De Peppel is gevestigd. Door de fusie blijft het openbaar basisonderwijs voor Nijverdal-Zuid behouden.

 

Tubantia schreef er een uitgebreid artikel over: Fusie van basisscholen behoudt openbaar basisonderwijs in Nijverdal-Zuid | Hellendoorn | tubantia.nl.

 

Peppel

27 januariLees verder
Oliebollen van de juffen in Okkenbroek

De juffen van de WereldWijzer in Okkenbroek brachten in hun kerstvakantie oliebollen langs.... 

 

oliebollen

5 januariLees verder
Corona Winterspelen op Montessorischool
Onze Almelose Monessorischool houdt na de kerstvakantie twee weken lang de Corona Winterspelen voor kinderen van 4-12 jaar en jongeren van 12-17 jaar! Tijdens de Corona Winterspelen worden er verschillende activiteiten georganiseerd door onze buurtsportcoaches in samenwerking met Avedan! 
winterspel
5 januariLees verder
Bijzondere journalisten bij Kindcentrum TROTZ
nieuws
De leerlingen van ons Kindcentrum TROTZ gingen thuis aan de slag met journalistiek. De leerlingen van juf Sabine en juf Linda maakten zelf kranteartikelen...
 
De juffen schrokken eerst wel van wat ze lazen, maar gelukkig: het bleek allemaal fantasie!   :) 
 
TROTZ
 
5 januariLees verder
GMR Varietas

Elke school heeft een medezeggenschapsraad (MR). Daarnaast is er voor bovenschoolse onderwerpen een Gemeenschappelijke MR (GMR). In april 2020 is Varietas ontstaan uit een samenvoeging van 2 stichtingen. In oktober hebben de twee GMR-en van die stichtingen een nieuw statuut en reglement vastgesteld en verkiezingen uitgeschreven voor een nieuwe GMR. Inmiddels is bekend wie zich kandidaat hebben gesteld voor de nieuwe MR en of er verkiezingen nodig zijn, 

  • Voor 2 zetels van de personeelsgeleding zijn geen kandidaten. Die blijven openstaan als vacature. Heb je alsnog belangstelling? Stuur een email naar e.korbeld@varietas.nl.
  • Voor de 4 jarige ouderzetel van Hellendoorn-Twenterand-Joppe zijn er 3 kandidaten. Daar komen dus verkiezingen. Leuk!
    Op 8 december mogen oudergeledingen van MR-en een stem uitbrengen op 1 van de kandidaten. 
  • Voor alle andere zetels was er 1 kandidaat. Dat betekent dat die mensen worden “geacht te zijn gekozen”. We kunnen hen dus nu al van harte welkom wensen in de GMR! 

Voor meer informatie zie: https://www.varietas.nl/p/medezeggenschap

 

GMR

28 oktoberLees verder

Ieder kind de best mogelijke basis bieden voor de toekomst

“Varietas” betekent “verscheidenheid”

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren