Nieuws

Uitbreiding Noorderborch tot kindcentrum

2021-10

Onze school de Noorderborch in Almelo gaat op de schop! Komende maanden wordt er hard gewerkt aan een vernieuwd gebouw aan de Havezathe in Almelo, zodat de school kan uitbreiden tot een KindCentrum voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Na de Kerstvakantie is de verbouwing klaar en zijn de groepen die nu nog op de vestiging aan Welgelegen zaten verhuisd naar het mooie vernieuwde gebouw aan de Havezathe.

 

In de uitgebreide en vernieuwde accommodatie zijn ook ruimtes voor peuteropvang en buitenschoolse opvang..Er komen bovendien nieuwe lokalen en een grote speelzaal. De Noorderborch telt ruim 300 leerlingen, 25 peuters, 14 groepen en 30 personeelsleden en biedt een vloeiende overgang van opvang naar onderwijs van 2 tot 12 jaar.

 

De nieuwbouw wordt eind november opgeleverd. Directeur Hélène Lucassen legt uit: „De maand december en de kerstvakantie hebben we nodig voor de inrichting en plaatsing van nieuw meubilair. Het is een enorme voortuitgang dat we straks het complete team op een plek hebben.” 

 

Lees meer in het volledige  ARTIKEL VAN TUBANTIA

7 oktoberLees verder
Varietas scholen nemen verantwoordelijkheid

Een van de kernwaarden van Varietas is verantwoordelijkheid: voor jezelf, voor de ander en voor de wereld om ons heen. Dat dat voor ons geen loze begrippen zijn, laten onze scholen zien.

 

Groep 8 van Basisschool de Steenuil  in Deventer en groep 7 van de Zonnewijzer in Diepenveen doen mee aan de E-waste Race, waarin scholen uit de regio meedoen aan een wedstrijd om tussen 13 september en 7 oktober zoveel mogelijk oude, kapotte (kleine) elektronische apparaten in te zamelen. Al die spullen worden dan op een duurzame manier gerecycled en geschikt gemaakt voor hergebruik.

 

Op 6 september gaf Wethouder Carlo Verhaar op de Steenuil de aftrap.

HELP MEE en meld hier je e-waste aan om opgehaald te worden door onze leerlingen!

 

Steenuil

e waste zonnewijzer

15 septemberLees verder
Feestelijke opening Reggewijs
Vrijdag 2 juli werd onze nieuwe school Reggewijs feestelijk geopend! Reggewijs is ontstaan uit een fusie tussen de Peppel en 't Heem in Nijverdal. Op 2 juli werd het nieuwe logo onthuld en werd de nieuwe school feestelijk geopend. Onze bestuurder Berthold van Leeuwen was daar natuurlijk bij, en ook Anja van den Dolder-Soeten, de wethouder onderwijs van de gemeente Hellendoorn. 
 
Leerlingen van het voormalige Heem gingen op versierde fietsen op weg naar hun nieuwe school. Zij verzamelden zich, samen met de leerlingen van de voormalige Peppel, op de parkeerplaats bij de watertoren. Vervolgens gingen álle leerlingen onder politiebegeleiding naar hun nieuwe school. Daar werd het bord met het nieuwe logo feestelijk onthuld. En daarna was het natuurlijk feest! Er waren allerlei leuke activiteiten georganiseerd op het plein en 's middags was er voor de leerlingen een feestelijke lunch.

 

We wensen onze collega's van Reggewijs en alle leerlingen heel veel plezier op hun nieuwe school!

 

Constance

opening Reggewijs

reggewijs fietsen

Varietas biedt kansen!
Naast gewone schoolleiders, kent Varietas ook locatieleiders, schoolleiders in opleiding. Onder het mentoraat van een ervaren directeur kunnen zij zich ontwikkelen tot zelfstandig directeur.
 
Komend schooljaar krijgt Varietas verschillende nieuwe schoolleiders:
  • Wilma Krol wordt directeur op de Wereldboom in Almelo. Wilma was al locatieleider op verschillende Varietas scholen. De afgelopen jaren op Adwaita in Deventer. 
  • Margo van den Berg wordt, na het vertrek van Wilma, de nieuwe locatieleider op Adwaita. Margo was al leraar bij Varietas en bovendien coach professionalisering binne onze organisatie.
  • Mark de Witte wordt directeur op de Compaan. Mark komt van buiten onze organisatie en start na de zomervakantie. Dinsdag 22 juni kwam hij alvast kennismaken met zijn nieuwe Team. 

Compaan

GMR vacatures voor ouder en personeelszetel

Nieuw GMR-lid

Hoera! De GMR van Varietas heeft er een nieuw GMR lid bij. Nienke Haarman-Veldwachter is door het conglomeraat Holten-Deventer gekozen in de personeelsgeleding van de GMR. 

 

Nieuwe vacatures

Inmiddels zijn er ook 2 nieuwe vacatures ontstaan: 

  • voor een ouder-zetel
    (Alle Varietas ouders mogen zich kandidaat stellen. De MR-en van de scholen uit het conglomeraat Almelo-Wierden mogen kiezen wie het wordt) 
  • voor een personeelszetel
    (Alle medewerkers mogen zich kandidaat stellen. De MR-en van de scholen uit het conglomeraat Hellendoorn-Twenterand-Joppe mogen kiezen wie het wordt)

Tot 23 september 2021 kun je je kandidaat stellen voor deze zetels. Voor beide vacatures geldt dat de zetel op 8 november 2022 opnieuw wordt opengesteld om nieuwe mensen de kans te bieden zich kandidaat te stellen. Als er dan geen andere kandidaten zijn, kan het GMR lid in de GMR blijven. 

 

Belangstelling?

Je kunt je kandidaat stellen door een email te sturen aan de verkiezingscommissie van de GMR: 692555a7.varietas.nl@emea.teams.ms. Geef daarbij aan voor welke zetel je je kandidaat stelt en op welke manier je met Varietas bent verbonden (school/scholen).

 

Wil je eerst meer informatie? Kijk op de pagina medezeggenschap, stuur een email naar e.korbeld@varietas.nl of bel 085-0435496.

 

GMR

Vacatures met perspectief bij Varietas

Word jij onze collega? Varietas heeft weer diverse interessante vacatures. Kijk op onze website, op facebook of op LinkedIn. Varietas heeft een grote eigen invalpool. Veel medewerkers uit die pool hebben als invaller kennis kunnen maken met onze scholen en stromen nu door naar een school die bij hen past. Dat is het voordeel van Varietas! Een grote ondernemende organisatie met veel mogelijkheden. Ook geïnteresseerd? Kijk snel: Vacatures Onderwijs (varietas.nl)

wordt jij onze collega

Het Palet bestaat 5 jaar!

Dit jaar bestaat Kindcentrum Het Palet alweer 5 jaar! Varietas is ontzettend trots op wat onze collega's bereikt hebben na vijf jaar intensief werken aan het Kindcentrum. Het onderwijs van 2-12 jaar staat als een huis. Het Palet heeft één team met één visie op educatie/onderwijs en het Kindcentrum is de spil in de wijk. 

​​​​​​​Het Palet gaat dat samen met alle kinderen vieren. Vrijdag 2 juli 2021 is er de hele dag feest. We pakken het groots aan. Het thema is: Verjaardag!! Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Zo komt er onder andere een stormbaan, springkussen en silent disco. En natuurlijk wordt er getrakteerd. 

 

 

1

2

Starters bij Varietas goed begeleid

Binnen stichting Varietas krijgt iedere startende leerkracht, naast de begeleiding op de school waar ze werken, ook een Varietas begeleider toegewezen. Het doel van deze begeleiding is dat nieuwe leerkrachten zich zo snel mogelijk thuis voelen binnen de scholen van onze stichting en in staat zijn door effectieve begeleiding te komen tot professionele groei. Dit zorgt voor betere resultaten van leerlingen en beter onderwijs. Ook kan deze begeleiding helpen voorkomen dat leraren onnodig het onderwijs verlaten. Binnen de stichting zijn vier speciale begeleiders startende leerkrachten (BSL’ers) werkzaam die de startende collega’s begeleiding op maat aanbieden. Het accent bij deze begeleiding is gericht op het bevorderen van een positieve werkbeleving en het behouden en verbreden van de onderzoekende houding. 

 

Naast de begeleiding organiseren we ook startersbijeenkomsten, waar startende leerkrachten in een veilige setting elkaar kunnen ontmoeten. Bij deze bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld, expertise uitgewisseld en er is ruimte voor intervisie.

 

onderwijs

2 aprilLees verder

Ieder kind de best mogelijke basis bieden voor de toekomst

“Varietas” betekent “verscheidenheid”

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren