Varietas

Stichting Varietas is een organisatie met 30 basisscholen in Salland en Twente. Onze scholen zijn openbaar, Interconfessioneel, neutraal, Katholiek of Protestants-Christelijk. De samenwerkende scholen leggen verbindingen met elkaar. Dat betekent dat ze kennis, ervaring en medewerkers kunnen uitwisselen. Onze scholen gaan uit van drie pijlers: onderwijs van topkwaliteit, oprechte aandacht voor kind & ouder en respectvol gedrag voor jezelf en anderen. Onze missie: ieder kind de best mogelijke basis voor de toekomst!

 

De Schakel krijgt eerste groene plein Twenterand

Bij de openbare basisschool De Schakel in Vroomshoop is voor de coronacrisis uitbrak hard gewerkt aan een groen schoolplein. Het eerste in de gemeente Twenterand. Als de virusperikelen straks weer voorbij zijn gaat de school verder met het groene plein, zegt directeur Hetty Schuitemaker.  

 

Tubantia schreef er een artikel over. Klik HIER voor het hele artikel.

De Schakel - plein

 

17 aprilLees verder

“Varietas” betekent “verscheidenheid”

Fijne Paasdagen!

Paaskaart

In deze lastige tijd zijn wij, nog meer dan anders, trots op onze collega's: hun inzet, betrokkenheid, creativiteit en hun liefde voor onze leerlingen. Wij wensen alle collega's, al onze leerlingen en hun ouders hele fijne paasdagen!

10 aprilLees verder
Hoera Varietas is geboren!

Hoera Varietas is geboren

Stichting ROOS en Stichting Quo Vadis kondigen met trots de geboorte aan van Varietas! Door de samenwerking mét en bínnen Varietas kunnen onze scholen nog beter onderwijs bieden: Varietas biedt ieder kind de best mogelijke basis voor de toekomst!

1 aprilLees verder

Gezonde scholen en kwalitatief hoogstaand onderwijs

Coronavirus

Zondag 15 maart 2020 heeft de overheid besloten de scholen voor primair onderwijs voor een periode van drie weken te sluiten. Voor alle scholen van Stichting Quo Vadis en Stichting ROOS zijn afspraken gemaakt hoe we omgaan met deze situatie. Medewerkers, ouders/verzorgers en andere betrokkenen zijn middels een brief geïnformeerd over die afspraken. Alle scholen blijven via email, app of telefoon bereikbaar. Voor vragen kunt u contact opnemen met de schoolleider van de betreffende school. Medewerkers van Stichting Quo Vadis werken zo veel mogelijk thuis maar zijn op de gebruikelijke manier bereikbaar via email, app of telefoon. Wij hopen door onze gezamenlijke inspanning de vervelende effecten van het virus zoveel mogelijk te beperken. 

Corona

https://www.varietas.nl/p/onderwijs-op-afstand

17 maartLees verder
Werken in het onderwijs?

Ontdek nu je mogelijkheden en kom naar onze informatiebijeenkomst. Maak kennis met verschillende werkgevers in de regio. Schrijf je in via www.hatseklas.nl. We zien je daar! 

 

Hatseklas knipsel

13 maartLees verder
Facebook   

Ieder kind de best mogelijke basis bieden voor de toekomst

Miniconferentie

Op 2 maart jl. hebben Stichting ROOS en Stichting Quo Vadis een miniconferentie gehouden met als thema: “hoe verhoudt de verantwoordelijkheid voor de eigen organisatie zich tot de maatschappelijke verantwoordelijkheid”. Raden van Toezicht, bestuurders en wethouders uit de regio Salland/Twente hebben elkaar ontmoet en zijn geïnspireerd door een aantal boeiende sprekers: Frans de Vijlder (HAN-lector Goed bestuur), René Peeters (landelijk aanjager kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugd), Henk van der Esch (bestuurder Achterhoek VO) en Leo Breukel (Onderwijsbestuurder). Het was een boeiende bijeenkomst en wellicht een mooie start voor structureler contact tussen Raden van Toezicht, bestuurders en wethouders.

 

foto gezelschap

 

 

9 maartLees verder
Varietas Talententour

Varietas heeft inmiddels al twee bussen voor leerlingenvervoer. De bussen worden gebruikt om leerlingen naar school te vervoeren of naar een andere locatie voor kook- of andere extra lessen. Nu tijdens de Coronacrisis de scholen dicht zijn, komt de Talententourbus nog steeds goed van pas: Op Varietas-school De Windroos waren ze net begonnen aan een project rondom de geloofswaaier. Het project zou afgesloten worden met een echte tentoonstelling van kunstwerken die door de leerlingen waren gemaakt. Met en team van vrijwilligers, teamleden en Elsa van Colorful Circel is het gelukt om de leerlingen van de groep 6, 7 en 8 nu thuis de kans te geven om hun kunstwerk af te maken. Een nieuwe datum voor de tentoonstelling wordt gepland zo gauw het kan. Zie ok het artikel in de Deventer Post.

 

Varietas TalententourWindroos

16 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren