Varietas

Stichting Varietas is een organisatie met 30 basisscholen in Salland en Twente. Onze scholen zijn openbaar, Interconfessioneel, neutraal, Katholiek of Protestants-Christelijk. Onze missie: ieder kind de best mogelijke basis voor de toekomst bieden!

 

Elke Varietas school heeft zijn eigen identiteit, dat is voor ons belangrijk. Maar als onderdeel van Stichting Varietas kunnen wij in al onze eigenheid leunen op de ervaring, kennis en capaciteit van onze collega-scholen binnen de stichting. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een beroep doen op specifieke expertise teams voor gedrag, begaafdheid en andere aandachtsterreinen. 

 

Onze scholen gaan uit van drie kernwaarden:

  • Verantwoordelijkheid:  voor jezelf, voor de ander en voor de wereld om ons heen
  • Professionaliteit: wij werken samen aan een professionele cultuur, organisatie en communicatie
  • Eigenheid: vanuit een eigen identiteit, waarden-gedreven, ondernemend en met lef

Voor meer informatie over Varietas, kijk je op de pagina met onze missie en visie of op een van de andere pagina's "Over ons".

 

Starters bij Varietas goed begeleid

Binnen stichting Varietas krijgt iedere startende leerkracht, naast de begeleiding op de school waar ze werken, ook een Varietas begeleider toegewezen. Het doel van deze begeleiding is dat nieuwe leerkrachten zich zo snel mogelijk thuis voelen binnen de scholen van onze stichting en in staat zijn door effectieve begeleiding te komen tot professionele groei. Dit zorgt voor betere resultaten van leerlingen en beter onderwijs. Ook kan deze begeleiding helpen voorkomen dat leraren onnodig het onderwijs verlaten. Binnen de stichting zijn vier speciale begeleiders startende leerkrachten (BSL’ers) werkzaam die de startende collega’s begeleiding op maat aanbieden. Het accent bij deze begeleiding is gericht op het bevorderen van een positieve werkbeleving en het behouden en verbreden van de onderzoekende houding. 

 

Naast de begeleiding organiseren we ook startersbijeenkomsten, waar startende leerkrachten in een veilige setting elkaar kunnen ontmoeten. Bij deze bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld, expertise uitgewisseld en er is ruimte voor intervisie.

 

onderwijs

“Varietas” betekent “verscheidenheid”

Varietas is 1 jaar!

1 jaar banner

Nee het is geen grap! Op 1 april werd Varietas 1 jaar en dat hebben we gevierd. Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam presenteerde enthousiast en vol passie zijn visie op coaching, innovatie, leiderschap, samenwerken en grenzen verleggen. Marc staat bekend om zijn pakkende uitspraken als ‘’winnaars hebben een plan’’,  ‘’van goed naar goud’’ en ‘’van feedback naar feedforward’’. Laat je inspireren tijdens deze interactieve presentatie waarbij onderwijs en sport samenkomen.

Collega’s en andere betrokkenen waren van harte uitgenodigd. En omdat het een feestje was, was er natuurlijk ook taart! 

Taart 1 jaar

Schoolkeuze? Maak een afspraak!

Op zoek naar een leuke school? Een school die gedragen wordt door Stichting Varietas kan meer bieden! Open dagen zijn natuurlijk niet mogelijk, maar als u contact opneemt met een school, kunt u individueel afspraken maken. Tot gauw!

 

Ik ga naar Varietas kort

Ik ga naar Varietas

 

 

Gezonde scholen en kwalitatief hoogstaand onderwijs

Nieuwe school Varietas in Nijverdal Zuid

Twee varietas scholen ’t Heem en De Peppel fuseren met ingang van het nieuwe schooljaar. De nieuwe school komt in multifunctioneel centrum De Twijn aan de P.C. Stamstraat, waar nu al De Peppel is gevestigd. Door de fusie blijft het openbaar basisonderwijs voor Nijverdal-Zuid behouden.

 

Tubantia schreef er een uitgebreid artikel over: Fusie van basisscholen behoudt openbaar basisonderwijs in Nijverdal-Zuid | Hellendoorn | tubantia.nl.

 

Peppel

Oliebollen van de juffen in Okkenbroek

De juffen van de WereldWijzer in Okkenbroek brachten in hun kerstvakantie oliebollen langs.... 

 

oliebollen

Facebook   

Ieder kind de best mogelijke basis bieden voor de toekomst

Corona Winterspelen op Montessorischool
Onze Almelose Monessorischool houdt na de kerstvakantie twee weken lang de Corona Winterspelen voor kinderen van 4-12 jaar en jongeren van 12-17 jaar! Tijdens de Corona Winterspelen worden er verschillende activiteiten georganiseerd door onze buurtsportcoaches in samenwerking met Avedan! 
winterspel
Bijzondere journalisten bij Kindcentrum TROTZ
nieuws
De leerlingen van ons Kindcentrum TROTZ gingen thuis aan de slag met journalistiek. De leerlingen van juf Sabine en juf Linda maakten zelf kranteartikelen...
 
De juffen schrokken eerst wel van wat ze lazen, maar gelukkig: het bleek allemaal fantasie!   :) 
 
TROTZ
 
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences